FAQ

Često postavljana pitanja

SmartNinja prenosi korisne i praktične IT veštine. Naša misija je da pomognemo ljudima da otkriju i razviju talente i veštine u području IT-a. Veštine sa kojima ćeš lakše pronaći posao ili čak stvoriti novi! Organizujemo kurseve na kojima možeš da naučiš o programiranju, hakovanju, bazama podataka itd. Takođe pomažemo polaznicima pri dobijanju stručne prakse u našim partnerskim IT firmama.
Naši osnovni kursevi su usmereni na web development, najtraženiju veštinu na tržištu rada u području IT-a. Naši ostali kursevi su usmereni na hakovanje i sigurnost na internetu, botove, baze podataka itd. Neprestano uvodimo nove kurseve i osiguravamo da uvek sadrže najnovije informacije.
Većina naših kurseva ne zahteva predznanje. Jedini izuzetak je kurs Web development 2 zato što prvo treba da završiš Web development 1. Međutim, potrebno je da vladaš pisanim engleskim jezikom jer je većina tehničke dokumentacije napisana na engleskom.
Naši instruktori su profesionalni programeri. Rade u raznim firmama ili kao freelance programeri. Iskusni su i mogu te naučiti mnogo o programiranju i o tome kako izgleda život programera. :)
Da, po pravilu 50% pre početka kursa i 50% nakon.
Ako si već platio/la kurs, možemo ti vratiti celokupni iznos cene kursa ako otkažeš najmanje 14 dana pre početka kursa. Za više detalja, pročitaj Opšte uslove poslovanja na dnu stranice svakog kursa.
Ne, samo kurseve uživo (u učionici).
To zavisi od uspeha koji postigneš na kursu. Ako si jako motivisan/a, redovno rešavaš domaći i u sebi otkriješ inženjerski talenat, nakon našeg kursa Web development 2 možeš dobiti stručnu praksu. Nakon završetka tog kursa, aktivno pomažemo našim najboljim polaznicima pri dobijanju stručne prakse.
Vredi barem pokušati. :) Kurs Web development 1 je savršen za to. Na tom kursu možeš videti da li je programiranje nešto čime želiš da se baviš u životu, bilo kao hobi ili čak profesionalno.
Mnogi početnici se to pitaju. Na kraju to i nije toliko važno, jer se svi programski jezici temelje na istim osnovnim načelima. Predajemo Python (na kursu Web development 1), programski jezik koji je vrlo pogodan za početnike. Jednom kada naučiš da programiraš u Pythonu, nije teško preći na bilo koji drugi programski jezik.
Preporučujemo laptop sa 4GB RAM-a (verovatno ti može poslužiti i manje, ali bi to moglo biti prilično sporo).
Naši kursevi su obično namenjeni odraslima (18+), ali bismo uzeli u obzir i osobe starije od 15 godine.

Želiš li znati više?

Javi nam se putem kontakt obrasca ili se prijavi na naš newsletter (na dnu stranice).

Prijavi se na naš newsletter!